Pořádáme mezinárodní konferenci Film a vzdělávání

27.2.2015 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Během festivalu Jeden svět 2015 proběhne v Praze konference Film a vzdělávání. Čeští a zahraniční odborníci a další hosté budou mít možnost sdílet své zkušenosti o využívání audiovizuálních materiálů ve formální i neformální výuce.

Budeme diskutovat o tom, jak získat mladé diváky pro dokumentární film, jak navázat spolupráci se školami a asistovat jim při využití audiovizuálních materiálů ve výuce nebo o tom, jak dokumentární filmy využít při podpoře aktivního občanství,“ říká koordinátorka konference Jana Toužimská.

Prostor pro sdílení zkušeností dostanou také studenti českých filmových klubů, kteří pořádají projekce dokumentárních filmů pro spolužáky ve svém volném čase. Proběhne Master Class o tom, jak se točí dokumentární filmy pro mládež v Nizozemí, který povede kreativní ředitelka IKON Broadcasting Company Saskia Wielinga. Účastníci, kteří budou mít zájem, mohou také druhý den konference zhlédnout projekci pro studenty středních škol v anglickém jazyce a navštívit modelový workshop o využití dokumentárních filmů ve výuce s dlouholetou lektorkou programu Jeden svět na školách Vlastou Vyčichlovou.

panelové diskuzi vystoupí zástupci těchto zahraničních organizací: nizozemský mezinárodní festival dokumentárních filmů IDFA, organizace Mondo z Estonska, Centrum Edukacji Obywatelskiej z Polska nebo mezinárodní festival z Barmy Human Rights Human Dignity. Z českých zástupců na poli filmové výchovy se představí: Aeroškola, Národní filmový archiv, Téam dne, o.s. nebo Animánie.

Konference, jejímž pracovním jazykem je angličtina, proběhne 4. a 5. března v Praze během Mezinárodního filmového festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Podívejte se na program konference.

Pokud se konference chcete zúčastnit, zaregistrujte se prosím do 3. 3. 2015 na e-mailu jana.touzimska@jsns.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.