Podněstří - bizardní skanzen komunismu ve filmových klubech

12.5.2015 / Filmové kluby

Víte, kde leží Podněstří a čím je tento mezinárodně neuznaný stát zajímavý? Jak se v tomto ostrůvku ruského vlivu v bezprostřední blízkosti hranic EU lidem žije, přijedou do klubů vyprávět mladí podněsterští aktivisté.

 

Klubáci opět získali nabídku pozvat si do klubu hosty ze zahraničí, kteří jsou v České republice na stáži. Po projekci tématických filmů přijedou do tří klubů, které nejrychleji projevily zájem, debatovat mladí aktivisté z Podněstří.
Klubáci promítnout filmy PMR - Kudy dál?/ Meelis Muhu, Kristina Norman / Estonia / 2014 / 83 min. nebo Pevnost/ Lukáš Kokeš, Klára Tasovská/ Česko, 2012, 70 min. Oba snímky poukazují na zvláštnosti života v Podněstří, v místě, kde jako by se zastavil čas, v zemi 21. století, na jejíž vlajce plápolá hvězda, srp a kladivo!
 

Snímek sleduje průběh předvolební kampaně a ukazuje zvláštnosti života v místě, kde jako by se zastavil čas. Vítejte v zemi 21. století, na jejíž vlajce plápolá hvězda, srp a kladivo! - See more at: http://jedensvet.cz/2015/filmy-a-z/27581-pmr-kudy-dal#sthash.V3CPeheD.dpuf

 

Meelis Muhu, Kristina Norman / Estonia / 2014 / 83 min. - See more at: http://jedensvet.cz/2015/filmy-a-z/27581-pmr-kudy-dal#sthash.Xuw9StQn.dpuf

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.