Soutěžte s námi o vstupenky na novou výstavu o filmu

12.5.2015 / JSNS

Je pro vás médium filmu ve výuce naprostou samozřejmostí a chtěli byste nahlédnout do zákulisí jeho vývoje?  Potom se zúčastněte naší soutěže o vstupenky na nově vznikající výstavu Na film! Kromě vstupenek čeká na vás i vaše žáky komentovaná prohlídka, na absolutního vítěze pak workshop dokumentární tvorby. 

Jak soutěžit? Tipněte si, kolik času by filmový nadšenec strávil tím, kdyby chtěl zhlédnout všechny filmy, které nabízíme na jsns.cz! Svoje odpovědi nám zasílejte do 19. 5. na adresu distribuce@jsns.cz.

Pro tři soutěžící, kteří budou svým tipem nejblíž, máme připravené vstupy na komentovanou prohlídku k výstavě Na film!, kam budou moci jít se svou třídou. První místo získá workshop dokumentární tvorby, realizovaný v rámci výstavy.

Výstavu Na film! připravují studenti Katedry filmových studií FF UK s ambicí založit v České republice samostatné Národní filmové muzeum. Pilotní výstava tohoto projektu bude probíhat od června do října 2015 v pražském Museu Montanelli a návštěvníci zde budou moct interaktivní formou objevovat tajemství filmového obrazu, zvuků i ruchů ale také se seznamovat s osudy a filmy tvůrců, kteří na přelomu 60. a 70. let odcházeli z politických důvodů do zahraničí.   

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.