Známe finalisty ceny Gratias Tibi 2015

21.5.2015 / Cena Gratias Tibi

Porota rozhodla o nejlepších projektech ceny Gratias Tibi za občanskou aktivitu mladých lidí. Z 233 nominací z celé České republiky vybrala TOP 5 z každé věkové kategorie. Podívejte se na finalisty a nechte se nakazit jejich entuziasmem a energií.

Vybírat mezi všemi nominovanými projekty bylo náročné, nominací se letos sešlo mnoho, aktivity mladých lidí byly velmi rozličné a bylo těžké vybrat pouze 5 nejlepších projektů. Jsem ráda, že tímto oceněním můžeme dále motivovat mladé lidi k dobročinnosti. Tato cena jim dává signál, že jejich dobročinnost nezůstává bez odezvy, zviditelňuje je. Věřím, že i samotná medializace projektů může sloužit jako inspirace pro další mladé lidi, " říká porotkyně kategorie do 30 let Zuzana Hronová, editorka a redaktorka z Aktuálně.cz.

Kategorie základní školy:
Čédéčko aneb Čtení důchodcůmDěti jako myHospic, Minifirma 4Kids, Rodoklub- propojujeme generace

Kategorie střední školy:
Laskavé doteky rukouMapování a průzkum studánek, Umělecká skupina Směj se, Veřejné debaty "Menšiny mezi námi"Závislosti, špatní kamarádi a šikana aneb následky na celý život

Kategorie do 30 let:
Chříčská klubovnaNa ovoceNezevli jen takSpolečně proti leukémiiStudentská nezisková organizace Mise Naděje

Složení jednotlivých porot a všechny nominované projekty naleznete na stránkách www.gratiastibi.cz

Slavnostní předávání a vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií proběhne během slavnostního večera 1. června 2015 ve velkém sále kina Lucerna.