Je jim jedenáct, hýbou světem a stali se finalisty Gratias Tibi

27.5.2015 / Cena Gratias Tibi

Šesťáci ze Základní školy Konečná v Karlových Varech se za svou činnost v sociálním minipodniku Rodoklub dostali mezi nejlepší finálové projekty v ceně Gratias Tibi za občanskou aktivitu mladých lidí. Za vydělané peníze podpoří svou nemocnou spolužačku, obnoví školní skleník a vybudují bylinkovou zahrádku, která bude sloužit ke společnému setkávání generací.

Pořád jsme se nedokázali rozhodnout, kam peníze z našich akcí dáme,“ říká učitelka Štěpánka Šťastná, která je na škole koordinátorkou projektu. „Všechno bylo tak nějak málo osobní a nebylo to prostě ono. Minulý týden si děti ale vysloužily maximální pochvalu, protože našly příjemce přímo mezi sebou. Mají  ve třídě holčinu, která trpí fenylketonurií, což jsem nevěděla. Celou dobu jsme to měli před očima a neviděli to,“ dodává učitelka.

Rodoklub má mnoho výdělečných aktivit. Děti pořádají školní kavárnu pro rodiče nebo prodávají produkty jako např. mýdlo, které samy vyrobí s mladšími spolužáky během společných workshopů. Rodoklub má vlastní webové stránky a svoje aktivity propojuje úspěšně s děním v Karlových Varech. V současné době připravují děti s paní učitelkou výstavu o projektu, která bude zahájena vernisáží v neděli 31. 5. v areálu Sv. Linharta.

Na ostatní finálové projekty ceny Gratis Tibi 2015, stejně jako na všech 233 nominovaných projektů, se můžete podívat na www.gratiastibi.cz.  Laureáti budou vyhlášení na slavnostní ceremonii 1. 6. v pražském kině Lucerna.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.