Seznamte se s mladými laureáty Gratias Tibi 2015

2.6.2015 / Cena Gratias Tibi

V pražském kině Lucerna jsme vyhlásili vítěze ceny Gratias Tibi za občanskou aktivitu mladých lidí. Laureáti převzali z rukou významných osobností jako hlavní cenu studijní cestu do Norska a Štrasburku a finanční odměnu na další rozvoj svých projektů. Do poslední chvíle netušili, že budou oceněni

Cenu Gratias Tibi 2015 získaly tyto projekty:

- kategorie základní školy: Hospic, ZŠ Brno, Jasanová
Dlouhodobá a volnočasová aktivita dětí, která se zaměřuje na citlivé téma smrti. Důležitým prvkem projektu je sdílení zkušeností a pocitů dětí ze setkání s umírajícími.

- kategorie střední školy: umělecká skupina Směj se, Ústí nad Labem
Cílem skupiny je změna atmosféry ve městě, jeho oživení a budování místní komunity. Směj se je aktivní ve veřejném prostoru a po městě již uskutečnilo různé instalace. Ve svých projektech skupina dokumentuje a fotografuje obyvatele města. K obrázkům pak připisuje jejich přání a vystavuje je na své facebookové stránce.

- kategorie do 30 let: Studentská nezisková organizace Mise naděje, Brno
Projekt je fungující platformou, která sdružuje dobrovolníky z řad vysokoškolských studentů, kteří chtějí pomáhat lidem, jako jsou bezdomovci nebo nemocné a opuštěné děti.

Aktivita je moje celoživotní téma. Zajímají mě lidé, kteří neříkají, že to nejde, ale ti, kteří jednají a konají. Proto jsem moc ráda, že tady mohu být,“ řekla jedna z předávajících režisérka Helena Třeštíková. Laureáti si pak ocenění převzali také od Jiřího Bartošky, Anety Langerové, Davida Kollera, Marie Chalupové a Miloslava Moravce.

Podívejte se do naší fotogalerie, jak slavnostní předávání v Lucerně probíhalo.

Všech 233 letošních nominovaných projektů z celé České republiky naleznete na www.gratiastibi.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.