Spouštíme kampaň Proti ztrátě paměti

15.6.2015 / Příběhy bezpráví

Kampaň Proti ztrátě paměti letos připomíná okupaci Československa v srpnu 1968 a zároveň upozorňuje na všechny další případy, kdy Moskva použila tanky, aby zabránila zemím vystoupit ze sféry svého vlivu. Probíhat bude 25. až 27. června a zapojit se do ní můžete i vy!

Chceme znovu upozornit na to, co se tehdy stalo, a zdůraznit, že vpád a dlouholetý pobyt sovětské armády měl tragické následky. Jsme jedním z mnoha národů, které mají se sovětskou imperiální rozpínavostí neblahou zkušenost. V souvislosti s aktuálním děním na Ukrajině bychom tedy měli lépe rozumět tomu, k čemu nedaleko nás dochází, a této hrozbě se postavit," uvádí v memorandu kampaně Karel Strachota, ředitel projektu Příběhy bezpráví.

Připojte svůj podpis pod letošní memorandum i vy a staňte se tak jeho signatářem. Přijďte 25. června v 16:00 na Václavské náměstí na happening s živým tankem a pokračujte na debatu se třemi hosty - protestujícím na Rudém náměstí v roce 1968 Viktorem Fajnbergem, předsedou krymskotatarského  parlamentu Refatou Čubarovem a politickým geografem Michaelem Romancovem. Nebo se od čtvrtka do soboty stavte v horní části Václavského náměstí na filmovou projekci, prohlédnout si instalaci připomínající okupace nebo pomník věnovaný obětem okupací. Podívejte se, jaké všechny akce se v průběhu kampaně Proti ztrátě paměti konají.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.