Česko-německé setkání klubáků v Praze a Drážďanech proběhlo v přátelské atmosféře

21.10.2015 / Filmové kluby

V polovině října proběhlo třídenní setkání českých a německých organizátorů filmových klubů v Drážďanech a v Praze. Účastníci zhlédli zajímavé dokumentární filmy, věnovali se drogové problematice, lidskoprávním tématům, sdíleli své zkušenosti a debatovali s různými zajímavými lidmi.

Téměř čtyřicet klubáků se o víkendu sjelo do Prahy a strávili spolu tři dny s opravdu nabitým programem. Největší ohlas měla Živá knihovna Amnesty International, kdy si studenti povídali s řadou lidí s nejrůznějšími pohnutými osudy – od drogově závislých po zástupce sexuálních menšin.

Klubáci také se zájmem po projekci filmu diskutovali s maďarskou režisérkou Ester Hajdú o extremismu nebo s mluvčí Lékařů bez hranic o aktuálním tématu migrace. Sdíleli také vlastní zkušenosti s vedením a organizací filmových klubů a zúčastnili se workshopu o tom, jak efektivně kluby propagovat. Prohlédněte si fotogalerii ze setkání v Praze.

Ještě před víkendem ale několik studentů vyrazilo do Drážďan za svými německými protějšky, kde sdíleli své zkušenosti s organizací klubů. Setkání probíhalo ve velmi přátelské atmosféře, všichni si například během workshopu o drogách vyzkoušeli speciální opilecké brýle. Prohlédněte si fotogalerii z Drážďan.

Několik německých studentů pak přijelo i na setkání do Prahy a účastnilo se všech aktivit se svými českými vrstevníky. Obě setkání jsme uspořádali za podpory Česko-německého fondu budoucnosti.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.