Filmy na jsns.cz mohou nově promítat i skauti

24.11.2015 / Filmové kluby

Nově mají na portál jsns.cz přístup i členi Skauta a Junáka. První dvě skautské družiny už dokonce zorganizovaly filmovou noc. Přečtěte si, jaký měly ohlas.

Filmovou noc pořádal skautský oddíl v Praze – Čakovicích. Na akci dorazilo asi třicet lidí. "Podle ohlasů se líbila. Trochu jsem se bála, že některé třeba nebudou bavit delší dokumenty, ale zvládli to všichni v pohodě," hodnotí vedoucí skautského oddílu Jejda.

Promítali filmy pro malé i velké. "První filmy byly hlavně pro mladší, ti pak odešli domů. Poslední dva filmy už jsme viděli ve spacáku v klubovně jen tak navíc, protože byli všichni smutní, že jsme jich nestihli víc," pochvaluje si Jejda.

Ke každému filmu připravili nějakou doprovodnou aktivitu nebo krátkou debatu a reflexi. "Důležité bylo i setkání s hosty – s Podněsterskými aktivisty, které jsme na debatu pozvali s pomocí Člověka v tísni. Všechny hodně zaujali, až mě to překvapilo - bála jsem se, že jsou na to ještě mladí a  nebude je to moc bavit a zajímat," dodává.

Filmovou noc si vyzkoušeli i v Neratovicích. "Dívali jsme se na Punkový syndrom, Mý věci a Show. U každého jsme měli doprovodnou aktivitu," popisuje Petra Tesařová. "Myslím si, že akce byla úspěšná. Zúčastnilo se celkem 17 lidí, z toho nás 11 přespalo," dodává.

Máte-li vy nebo někdo ve vašem okolí zájem založit filmový klub ve skautském oddíle a volně streamovat či stahovat filmy z naší nabídky, kontaktujte koordinátorku filmových klubů Adélu Skálovou na adela.skalova@jsns.cz

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.