Zakončili jsme studentské projekty

20.6.2016 / Příběhy bezpráví

Podívejte se, na čem několik měsíců pracovaly žákovské a studentské týmy v projektech Inspired by the memory a Z místa, kde žijeme. 


Hned na začátku června jsme dvoudenním setkáním ve Varšavě zakončili mezinárodní projekt Inspired by the memory. Kromě pěti českých týmů se ho zúčastnili studenti z Polska a Slovenska a jejich společným úkolem bylo natočit film inspirovaný druhou světovou válkou. Na filmech pracovali studenti už od listopadu a v průběhu projektu se sešli na podzimním workshopu ve Varšavě a na jarním v Praze. A teď na závěrečném festivalu všichni své filmy promítli a představili! Podívejte se na filmy i na fotky z Varšavy!

A o deset dní později, 16. – 17. června, jsme v Praze prezentacemi zakončili šestý ročník Z místa, kde žijeme. Třináct týmů ze základních i středních škol z celé České republiky po úvodním setkání začaly pátrat po příbězích míst a lidí ve svém okolí, kteří byli v minulosti poznamenáni (nejen) komunistickým bezprávím a museli se kvůli němu dát do pohybu. Součástí závěrečného setkání byly jednak prezentace týmů, ale také workshop na téma, jak dostat zpracované příběhy do regionálních médií a návštěva Radia Svobodná Evropa. Podívejte se na záznam z prezentací a na fotogalerii ze setkání.