Dopisy psané přes železnou oponu

16.11.2018 / Příběhy bezpráví

Pro nový film vzdělávacího projektu Příběhy bezpráví hledáme dopisy, které si v období komunistického Československa posílali lidé z obou stran železné opony. Například přátelé, z nichž jeden emigroval a druhý zůstal žít v tehdejším Československu, rodinní příslušníci oddělení po opuštění republiky uzavřenou hranicí apod. Zároveň hledáme fotografie, deníky, poznámky, výstřižky, pohlednice aj.  patřící autorům takových dopisů.

Prosím, pokud cokoliv z výše uvedeného máte, případně máte tip, na koho bychom se mohli zkusit obrátit, kontaktujte nás na veronika.stehlikova@pribehybezpravi.cz, 739 220 902.

Podobným způsobem se nám podařilo získat dobové materiály pro film Karla Strachoty 1989: Z deníku Ivany A., který je nesledovanějším filmem na našem portále JSNS.CZ. 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.