Shortcut – malé příběhy, velká témata

18.6.2019 / JSNS

Jeden svět na školách se koncem roku 2018 zapojil do projektu "Shortcut - small storie, big issues". Jde o evropský filmový projekt zaměřující se na výuku k aktivnímu občanství pomocí promítání filmů na školách.

 

 

 

 

Čtyři partnerské země, které se na projektu podílejí, mají velké zkušenosti v práci s mladými lidmi a filmovou výchovou. Cílem projektu je zlepšit povědomí mladých diváků o společensky důležitých tématech a zároveň posílit pedagogické dovednosti vyučujících ve vzdělávání skrze film a o filmu. 

Shortcut – malé příběhy, velká témata” je realizován čtyřmi evropskými organizacemi z Polska, Severního Irska, České republiky a Portugalska s podporou programu Kreativní Evropa - MÉDIA od Evropské unie. V rámci projektu vznikne kolekce evropských krátkých filmů, které byly tematicky vybrány pro věkovou skupinu 13 - 15 let. Ka každému filmu vzniknou doprovodné metodické a další doprovodné materiály. 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.