Seznamte se s projektem Naše revoluce

27.1.2020 / Příběhy bezpráví

Žáci a vyučující ze základních a středních škol z celé ČR se v rámci 30. výročí sametové revoluce zapojili do projektu Naše revoluce.   

Sbírali výpovědi pamětníků, hledali dobové fotografie a články a připravovali další akce, aby si připomněli, jak v jejich obci revoluce probíhala. V roce 2019 se zapojilo 17 škol ze 17 různých měst. 

Výsledky jejich práce můžete vidět na mapě Příběhů bezpráví.

Na fotografii si můžete prohlédnout, jak vypadala revoluce ve Svitavách. 

 

Jak zhodnotili projekt sami studenti?

Tomáš Hejkal, gymnázium v Jablonci nad Nisou:
„Mám radost, že se škola zapojila a udělala nám takhle zajímavý program. Domnívám se, že studenti by měli vědět, jaký byl život před 30 lety, a měli by být vděční za to, jaký je teď. Za tyto dva dny jsem si leccos uvědomil a spoustu jsem se toho dozvěděl.“

Zdeněk Vejmola, ZŠ Ostrava – Hrabová:
„O tomto projektu jsem se dozvěděl od pana učitele dějepisu. Připadalo mi zajímavé probrat tohle téma se svým tátou. Pomocí projektu bych chtěl ukázat, že dějepis nemusí být jenom sezení u dlouhých textů a studování dat a letopočtů, ale může být zajímavý a sbližovat lidi. Je dobré si uvědomit, že naši předci se dokázali spojit a bojovat za svobodu, kterou v dnešní době považujeme za samozřejmost.“

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.