Nominujte osobnost na Cenu Příběhů bezpráví 2020

23.4.2020 / Příběhy bezpráví

Znáte někoho, kdo vzdoroval komunistickému režimu a zasloužil by za své statečné postoje a činy uznání mladé generace? Nominujte ho/ji na Cenu Příběhů bezpráví 2020. 

Nominace na Cenu Příběhů bezpráví, kterou každý rok uděluje Člověk v tíni, jsou otevřené do konce května. Pokud vaše žáky či studenty zaujal osud hosta, který s  nimi besedoval po projekci v rámci projektu Měsíc filmu na školách, řekněte jim o této ceně, jíž mohou projevit uznání. Nominovat ale můžete kohokoli, kdo za komunistického režimu věřil v ideály svobodyspravedlnosti a ty také aktivně hájil.

Nominaci mohou poslat skupiny nebo jednotlivec ve věku 14–30 let. Cena Příběhů bezpráví je výjimečná právě tím, že ji udělují mladí lidé. Tři laureáty pak vybírá studentská porota.

Laureáti Ceny Příběhů bezpráví 2020 budou vyhlášeni na zahájení Měsíce filmu na školách, které se uskuteční v historických prostorách kina Lucerna. 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.