Nominujte na Cenu Gratias Tibi 2021

1.3.2021 / Cena Gratias Tibi

Zaujal Vás v nedávné době příběh mladých lidí, kteří aktivně pomáhají měnit svět k lepšímu? Nebo jste to přímo Vy? Pomozte nám takové příběhy najít a nominujte je na Cenu Gratias Tibi 2021! Nominovat můžete aktivní mladé lidi od věku základní školy až do 30 let, kteří se rozhodli měnit své okolí k lepšímu, pomáhat, okrašlovat, uklízet, vyvíjet, zlepšovat. Může se jednat o skupiny nebo o jednotlivce. Nominovat lze přes jednoduchý on-line formulář. Kromě základních kategorií budeme také vyhlašovat nejlepší projekt v ochraně životního prostředí. 

Inspirujte se například minulými vítězi, mezi které patří v kategorii základní školy projekt Dáme vaší tváři úsměv, v kategorii střední školy kluci z Alpateamu nebo v kategorii do 30 let mobilní aplikace Nepanikař Veroniky Kamenské. „Ocenění jsem chtěl získat, ale přál jsem to i ostatním. Když jsme přijeli na vyhlášení Ceny Gratias Tibi, viděl jsem, jaké jsou tam projekty a jací lidé je zastupují. Cítil jsem se tam tak strašně moc hrdě. Přece jen, když bydlíte ve velkém městě je těch možností mnoho. My začínali v malém městě Litomyšl, bez financí, bez kontaktů. Za tři roky jsme si dokázali vybudovat tým, vizi a jasnou myšlenku. Nepopsatelný pocit," popsiuje své emoce z Ceny Gratias Tibi Filip Špinka, jeden ze zakladatelů projektu Alpateam. 

V roce 2020 se prvním vítězným projektem v environmentální kategorii stal sociální podnik Přestupní stanice. Před slavnostním večerem hlasuje o nejlepší projekt taky veřejnost a vítěz získá Cenu České televize, v minulém roce tuto cenu získal projekt Youth, Speak Up! Podívat se můžete i na dalších 75 nominovaných projektů. 

Podívejte se na video z předávání Ceny Gratias Tibi 2020, které probíhalo v pražských Letenských sadech. 

Uzávěrka nominací je 31. května 2021. Cenou pro vítěze může být zahraniční studijní cesta do Štrasburku nebo do Norska. Vítězové mohou získat také finanční odměnu na podporu jejich projektu nebo workshop dle jejich uvážení. Více informací naleznete na www.gratiastibi.cz.

Nominujte na Cenu Gratias Tibi 2021