Jeden svět představí film nominovaný na Oscara

26.1.2017 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Festival Jeden svět je za dveřmi! I letos pro vás chystáme školní projekce. Podívejte se, na jaké filmy můžete se žáky a studenty přijít do kina. Věříme, že si vyberete. Mezi snímky, které budeme letos promítat, jsou i Darované housle, které před pár dny získaly nominaci na Oscara za nejlepší krátký dokument. Držte spolu s námi palce a mezitím prozkoumejte celou letošní nabídku.

Kompletní přehled letošních filmů pro školy najdete na stránce Seznam filmů. 

Přihlašování na projekce v Praze začíná 13. února. Jeden svět se zde koná od 7. do 16. března. O podrobnostech vás budeme včas informovat.

Termíny festivalu v ostatních městech najdete na stránkách regionů, kde jsou i kontakty na místní koordinátory.

Téma festivalu je tento rok Umění spolupráce. Společně budeme hledat odpovědi na otázky, zda ještě umíme spolupracovat nebo jestli může spolupráce přispět k řešení problémů a výzev současného světa.

Spolupráce se promítla i do výběru filmů pro školy, ať už v podobě pomoci druhým skrze nejrůznější sociální projekty, nebo třeba podpory kamaráda. Dotýkáme se témat, jako jsou lidská práva, válečné konflikty a krizové oblasti, environmentální chování, mezigenerační setkávání nebo nová média.

Pro bližší informace sledujte naše webové stránky nebo se zaregistrujte a nechte si posílat náš věstník, díky kterému každý měsíc dostanete aktuální zprávy o tom, co se v JSNS.CZ chystá. Dotazy můžete psát na skolniprojekce@jedensvet.cz nebo volat na telefonní číslo 734 428 308

Těšíme se na shledanou v kině!