Dva dny na zámku za odměnu

4.7.2017 / Kdo jiný?

Boj s kyberšikanou, LGBT problematika, detabuizace asistentů pedagoga, pomoc dětem v Klokáncích – tím vším a dalšími tématy se celý školní rok zabývali studenti z pražských základních a středních škol zapojených do projektu Kdo jiný?, kteří se sešli na zámku v Kostelci nad Černými lesy.

Nadšení z dosažených výsledků, zklamání z některých nesplněných cílů, zamýšlení nad tím, jak v projektech pokračovat, tyto pocity a myšlenky se mísily ve studentech, se kterými jsme v Kostelci strávili dva dny. Studenti i vyučující měli možnost o své celoroční práci na projektech mluvit, debatovat a také své aktivity a výsledky důkladně představit.

Po celý rok se studenti ze všech zapojených škol učili organizovat různé akce, komunikovat s dospělými nebo dokonce vyjednávat s místními zastupiteli či vedením školy, aby měli šanci své plány uskutečnit. Rozhodně nepatří mezi ty, kteří mají dojem, že nemohou nic změnit, protože právě oni pomáhali měnit své okolí k lepšímu celý školní rok a většina z nich bude pokračovat i dál.

Pokud chcete i vy měnit svět kolem sebe a zaujal vás projekt Kdo jiný?, stačí se zde zaregistrovat nebo se můžete o projektu poradit s koordinátorkou Zuzanou Trachtovou (zuzana.trachtova@jsns.cz).