Děti a senioři ocení naši pozornost

31.7.2017 / Kdo jiný?

Představujeme projekty z programu Kdo jiný?, kterými se zapojení studenti snaží udělat něco pro své okolí. Následující tři spojuje snaha pomáhat dětem a seniorům.

Skupinka třeťaček z Gymnázia Joachima Barranda v Berouně si připravila léčebný kontakt se psem Jessie v rámci canisterapie a prohlídku hasičského vozu dobrovolných hasičů. Během „zábavného dne“ pro děti s handicapem touto akcí otevřely téma propojení světa dětí s handicapem a dětí bez něj.

V projektu „Snažíme se pomáhat“, začaly studentky Pražského humanitního gymnázia pravidelně docházet do dětského Klokánku. „Čtvrtky v Klokánku se pro nás staly rutinou, za což jsme velice rády. Každý čtvrtek se s dětmi navzájem obohacujeme o nové zážitky a poznatky.“ O tom jak tráví čas, si můžete pravidelně číst na jejich blogu.

Žáci pražské základní školy Brána jazyků s rozšířenou výukou matematiky se rozhodli pomáhat jiné věkové skupině a začali organizovat besídky pro seniory. Svou energii věnují i Dobrovolnickému centru v nemocnici v Motole.

Pomáhat můžete i vy. Stačí se zaregistrovat zde, nebo se o projektu poradit s koordinátorkou Zuzanou Trachtovou (zuzana.trachtova@jsns.cz).

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.