Novinky na webu: Jak na reflexi emocí po filmové projekci či funkce „srdíčka"

1.11.2022 / Vzdělávání vyučujících

Připravili jsme pro vás přehledný postup, jak pracovat s reflexí, která je nedílnou součástí práce s filmem. Další novinkou je „symbol srdíčka" - jde o funkci ukládání oblíbených lekcí ve svém profilu.

Využijte naši novou podstránku Jak na reflexi emocí a začněte pracovat s emocemi, které v žácích film vyvolal.  
Samotná projekce filmu není jen obyčejným zapnutím počítače a dataprojektoru. Dochází při ní k  něčemu mimořádnému, co běžný vzdělávací proces neumožňuje tak často: najednou tu nejsou na jedné straně „oni“ (učitelé), kteří něco sdělují, a na druhé straně „oni“ (žáci), kteří jsou poučováni. Najednou jsme tu „my“ (všichni společně), kteří sledujeme často velmi osobní zpověď hrdinů dokumentárního filmu.  

  • Díky práci s filmem si více uvědomuji, že každý má jiný názor na stejný film a nepřestává mě překvapovat, jak se žáci na některé názory dívají, jak filmy vnímají. Naučilo mě to obezřetnosti a více přemýšlet nad filmy... ” Marcela Svatáková, Střední škola gastronomická a hotelová

Další novinkou na webu je „symbol srdíčka", který se objeví na vašem profilu po přihlášení. Jde o funkci ukládání oblíbených lekcí ve vašem profilu. Můžete si tak spravovat seznam svých oblíbených filmů. Případně si můžete dávat na seznam filmy, které chcete zhlédnout později. Vždy je pak budete mít rychle po ruce.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.