Známe termíny letošních školcích projekcí

16.1.2023 / Festival Jeden svět - projekce pro školy / JSNS

S blížícím se začátkem druhého pololetí se blíží i festival Jeden svět. Školní projekce se budou letos konat ve dnech 20. až 30. března, přičemž registrace na promítání pro školy do pražských kinosálů spustíme 21. února. Festivalové projekce patří každoročně mezi nejžádanější akce. Nezapomeňte si proto poznamenat toto datum do svých diářů a včas si rezervovat místa. Kapacita bývá obvykle velmi rychle naplněna. 

Každoročně na jaře tisíce žáků a studentů vyráží do kin na největší festival dokumentárních filmů o lidských právech na světě. Jeden svět přináší příběhy lidí z různých koutů planety a otevírá důležitá témata z oblasti lidských práv, jako například život v nedemokratických režimech, válečné konflikty nebo nejrůznější sociální či environmentální témata.

Součástí Jednoho světa jsou i speciální dopolední projekce vybraných filmů pro základní a střední školy, a to ve všech festivalových městech po celé České republice. Po projekcích filmů následují debaty s odborníky, kde se mladí diváci dozví více o tématu a mají možnost vyjádřit svůj názor. 

Letošní 25. ročník festivalu Jeden svět a jeho školní část se bude konat v termínu 20. - 30. 3. 2023 po celé České republice. V některých regionálních městech se termíny můžou lišit. Brzy zveřejníme podrobné informace včetně letošní nabídky filmů.

Na projekce pro školy, které se konají v dopoledních hodinách, je třeba se s předstihem přihlásitMísta bývají brzo obsazená, proto doporučujeme neváhat a po spuštění registrace včas kontaktovat regionálního koordinátora*ku.

Chcete se dozvědět o vybraných filmech, volných termínech a dalších informacích co nejdřív? Odebírejte náš věstník a nic vám neunikne. 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.