Poslechněte si rozhovor s Janou Peroutkovou

3.2.2023 / JSNS / Příběhy bezpráví

Hostem pořadu Dobré ráno České televize byla moderátorka Jana Peroutková. Poslechněte si, co říká o moderování naší podcastové série Stejné příběhy, jiná jména i celkově o spolupráci s organizací Člověk v tísni. 

Práva jednotlivců i skupin jsou ve světě stále porušována a nemalou měrou se na tomto stavu podílejí nedemokratické režimy totalitních států. Stejně jako v době komunistického Československa statečné osobnosti aktivně vzdorovaly zločinnému režimu, musí i dnes v mnoha zemích lidé za lidská práva stále bojovat.

Podcastová série Stejné příběhy, jiná jména se zaměřuje na porušování lidských práv v době komunismu v Československu a aktuálně v zemích bývalého Sovětského svazu. Skrze konkrétní příběhy informuje o metodách perzekuce ze strany vládnoucí moci v ČSSR nebo o osudech lidskoprávních aktivistů ze současného Ruska, Běloruska a Ukrajiny. 

Všemi díly provází moderátorka Jana Peroutková.

"Mě to hrozně baví. Spektrum toho, co Člověk v tísni dělá, je neuvěřitelné - od humanitární pomoci po vzdělávací činnost. Já pro Člověka v tísni občas nějaké akce buď moderuju, nebo se na nich nějakým způsobem podílím, protože i pro mě je to přidaná hodnota. Vzhledem k tomu, že celý ten podcast se týkal buď lidských práv, nebo historie, tak mě to i zajímá...dozvěděla jsem se tam spoustu nových věcí," říká v rozhovoru.