Proběhlo závěrečné setkání environmentálního projektu Kdo jiný?

18.5.2023

Víkendovým setkáním 5.-7. května na Toulcově dvoře v Praze jsme se šesti týmy  završili jarní běh environmentálního projektu Kdo jiný?.

Tři dny, které jsme spolu se studenty strávili, byly nabité teambuildingovými i sebepoznávacími aktivitami, užitečnými workshopy, inspirací a přátelskou atmosférou. Týmy předvedly své projekty, kterými se snaží zlepšit životní prostředí ve svém okolí a na kterých za uplynulé měsíce udělaly obrovský kus práce.

Mezi projekty je například uspořádání workshopů na výrobu přírodní kosmetiky, snaha o zasazení více zeleně v okolí školy, snížení světelného znečištění, upcyklace starých pneumatik k vytvoření venkovního posezení u školy, zorganizování Dne země s environmentálními workshopy, úklidem odpadů a promítáním tematických filmů ve škole a proměna zanedbaného prostranství před školou v příjemné posezení se zelení

Na víkendu se podílela facilitátorka Klára Berg a mentoři, kteří se k týmům přidali na nedělní dopoledne a následně formou Pecha kucha odprezentovali úsilí a projekty svých týmů.

A jak víkend hodnotí účastníci? "Oceňuji nejvíc to, že se podařilo vytvořit bezpečnou a tvořivou atmosféru, kde jsou všichni platnou součástí týmových aktivit." (Tereza)

"Je krásné a velmi inspirativní vidět lidi, co mění povědomí ostatních. Jsem vděčná, že jsem mohla být jeho součástí." (Soňa)

Podívejte se do fotogalerie z víkendu.

Projekt Kdo jiný? je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.