Normalizační loutka právě teď na našem webu

10.12.2013 / Příběhy bezpráví

Pedagogové, kteří se zapojili do Příběhů bezpráví - měsíce filmu na školách od nás získají řadu bonusových materiálů. Jedním z nich je AV lekce k novému filmu Normalizační loutka, kterou jsme právě teď zpřístupnili.

Normalizační loutka přibližuje svět školy, betonových hřišť a pionýrských schůzek, svět, který trestá každé vybočení z řady. Na dvou místech filmu budete mít vy a vaši žáci možnost se zamyslet nad volbami hlavní postavy a rozhodnout o dalším pokračování příběhu. AV lekce obsahuje také aktivity do vyučovacích hodin, informační texty a řadu doprovodných materiálů.

V lednu 2014 se pak zapojené školy mohou těšit na AV lekci k triologii Hořící keř. Navíc pro ně připravujeme metodickou příručku Příběhy bezpráví – Komunistická propaganda.

Ani ostatní školy nepřijdou zkrátka a mohou mimo jiné využívat nové českodějinné AV lekce, kterými jsou Václav Havel, Praha - hrad a Ztracená duše národa - Ztráta víry.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.