Film o roce 1989 už viděli první diváci

25.9.2014 / Příběhy bezpráví

Nový dokumentární film, který je těsně před dokončením, už viděli první diváci. Snímek s názvem 1989: Z deníku Ivany A. osobitým pohledem středoškolačky reflektuje poslední rok existence komunistického Československa.

Testovací projekce filmu proběhla na Střední průmyslové škole sdělovací techniky Panská v Praze a vy si již teď můžete přečíst, co na film říkají studenti:

Neuvěřitelně působivý životopis holky, která popisovala svůj život v komunistickém Československu.

Film byl velmi pěkně zpracovaný, komentář byl takový, že se u filmu nedalo usnout a donutilo mě to pozorně sledovat celý děj. Pocity? Jsem velmi rád, že jsem tuto dobu nezažil.

Myslím si, že by tento film měla vidět většina mých vrstevníků, aby si udělali obrázek o roce 1989.

Tento film předčil má očekávání, čekal jsem dokument s obecnými informacemi, který bude působit jaksi anonymně. Namísto toho jsem však měl možnost zhlédnout film, který na události roku 1989 pohlíží z pohledu studentky, která nám své zážitky sděluje skrze deník.

Vaši žáci mají možnost vidět film už v průběhu listopadu. Pokud jste tak ještě neučinili, zapojte se do vzdělávacího projektu Příběhy bezpráví – měsíc filmu na školách a film na DVD, včetně dalších bonusových materiálů, obdržíte zdarma.

Podívejte se už nyní na ukázku z filmu.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.