Filmem a debatou proti drogám

12.3.2015 / Filmové kluby

Studentští organizátoři filmových klubů mají nyní jedinečnou možnost ve svých filmových klubech otevřít téma drogových závislostí. Autoři nejlepších zpráv o projekci pojedou do Drážďan.

V rámci festivalu Jeden svět 2015 proběhlo internacionální setkání studentských organizátorů filmových klubů. Čeští a němečtí středoškoláci shlédli časosběrný dokument Katka režisérky Heleny Třeštíkové mapující čtrnáct let v životě mladé narkomanky a jejího marného zápasu se závislostí. Po projekci debatovali s experty v oblasti prevence drogových závislostí z Progressive o.p.s. V odpoledních hodinách pak měli možnost navštívit Prahu očima bezdomovců z Pragulic. Studenty provázela bývalá feťačka Zuzka a vyprávěla jim o tom, jak se žije v Praze v zajetí drog.
Do května 2015 mohou klubáci pozvat drogového experta, kterého jim zajistíme a promítat tematický film Katka. Po projekci pošlou krátký text o akci a několik fotek. Autoři čtyř nejzajímavějších příspěvků budou mít možnost jet v říjnu do Drážďan na setkání s německými organizátory filmových klubů. Projekt mohl být uskutečněn díky podpoře Česko-německého fondu budoucnosti. Fotogalerie ze setkání

 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.