V regionech promítáme aktuální film o změnách klimatu

16.3.2015 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Během festivalu Jeden svět 2015 promítáme pro studenty dokumentární film ThuleTuvalu, který se po víkendových událostech na tichomořském souostroví Vanuatu stal více než aktuální. Neváhejte a seznamte své žáky s tím, jaké nebezpečí hrozí kvůli tání ledovců v Grónsku malým ostrovním státům v jihovýchodní Oceánii.

Souostroví Vanuatu zasáhla o víkendu ničivá tropická bouře, k níž přispěly změny klimatu a která se podle prvních odhadů v článku na iDNES.cz dotkne životů 150 000 lidí.

Film ThuleTuvalu vypráví o grónském městečku Thule – nejseverněji obývaném místě na Zemi – a o polynéském ostrovním státě Tuvalu. Přestože jsou místa od sebe vzdálená 11 tisíc kilometrů, jsou osudově propojena. Tající led v Gronsku zvedá hladiny oceánu, který brzy zaplaví nízko položené tichomořské ostrovy.

Podívejte se na ukázku a vezměte na film žáky do kina. Právě promítáme v regionech, kam se festival Jeden svět 2015 společně se školními projekcemi přesunul. Seznam termínů projekcí v jednotlivých festivalových městech a regionálních koordinátorů včetně kontaktů naleznete na stránkách jsns.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.