Doporučujeme film o inkluzivním vzdělávání v praxi

31.3.2015 / Vzdělávání vyučujících

Na základní škole v německém Münsteru se ve čtvrti Berg Fidel vzdělávají po celé čtyři roky děti bez rozdílu věku, národnosti nebo handicapu. Film není určen do výuky, ale pro další profesní rozvoj pedagogů. Upozorňujeme na něj v souvislosti se Dnem vzdělanosti, který nás čeká hned po Velikonocích.

Myslím, že o tom nemusíme dlouho diskutovat. Daniela dostane varování a tím to skončí.“ Nudně znějící schůze je ve skutečnosti fascinující setkání osmiletých dětí, které každý týden samy vedou porady, aby probíraly situaci ve třídě a samy nacházely dohodu při řešení problémů.

Dokumentární film z roku 2011 vypráví konkrétní příběhy handicapovaných dětí, které ve škole získávají znalosti a sociální dovednosti. Ukazuje, co to znamená moderní vzdělávání a co se stane, když i znevýhodněné dítě dostane šanci.

Film Všichni spolu je umístěný v sekci Další vzdělávání pedagogů a můžete si ho pustit on-line.

Připravené informační texty k filmu vás seznámí s konceptem inkluze v českém školství, se školami tohoto typu v České republice a například také s tím, co brání přijetí inkluzivního modelu ve vzdělávání.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.