Přinášíme vám Gabrielovu reportáž z MS ve fotbale

10.6.2015 / JSNS

Na jsns.cz jsme pro vás připravili novou audiovizuální lekci k filmu Gabrielova reportáž z mistrovství světa ve fotbale, který jste měli možnost zhlédnout v rámci letošního festivalu Jeden svět.

Sympatickým hlavním hrdinou filmu je čtrnáctiletý Gabriel, který měl neuvěřitelnou radost, když se dozvěděl, že se v jeho zemi uskuteční mistrovství světa ve fotbale. Netušil ale, že vláda začne kvůli stavbě nové vlakové trati pro přesun fanoušků bourat desítky domů v jeho čtvrti. Aby pomohl zastavit bourání domů, rozhodne se bojovat.

Film je skvělou ukázkou toho, že když se nám do cesty postaví problém, má cenu něco dělat, a Gabriel k tomu nabádá i ostatní děti. Navíc film ukazuje mistrovství světa ve fotbale v trochu odlišném světle, než nám poskytují masová média, což vede mezi žáky často k „žhavé“ diskuzi.

Audiovizuální lekci s filmem a aktivitami do výuky, která je určena pro žáky od 12 do 14 let, najdete na našem portále.

 

 

Tato lekce vznikla v rámci projektu, Kdo jiný? Rozvoj podnikatelských dovedností žáků prostřednictvím občanských a sociálně prospěšných aktivit. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/54.0035