Diskutujte o imigraci s pomocí AV lekce Stát se Evropanem

18.6.2015 / JSNS

OSN vyhlásila  datum 20. června jako Světový den  uprchlíků a toto téma je právě v současnosti aktuální.  Na hranicích Evropy umírají stovky lidí týdně při pokusech uprchnout před válkou nebo extrémní chudobou ve své zemi. Pokud byste rádi otevřeli diskuzi o imigraci a o tzv. Uprchlické krizi ve vyučování, je tu pro vás audiovizuální lekce Stát se Evropanem.

Snímek představí žákům osudy jejich vrstevníků, žadatelů o azyl ze tří různých afrických zemí. Kvůli neúnosným životním podmínkám ve své zemi riskují svůj život ilegálním překročením hranic a snaží se uchytit jako plnohodnotní občané v evropské společnosti a splnit si svůj sen o lepším životě. Daleko od rodiny a přátel s minimálním výchozím zázemím to však není jednoduché. Vyřízení žádosti o azyl navíc může trvat několik let, takže i potom, co se v novém domově zabydlí, jim stále hrozí deportace.

Lekce žákům pomůže pochopit příčiny migrace v sociálně-politických souvislostech a uvede je do problematiky, která je momentálně v evropské společnosti velmi aktuální. Mimo to si uvědomí důležitost rodinného zázemí a podpory rodiny v dětství a dospívání.

Audiovizuální lekci s filmem a aktivitami do výuky, která je určena pro žáky od 12 let výše, najdete na našem portále.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.