Půjčte si výstavu

21.9.2015 / Příběhy bezpráví

Každý, kdo se zapojí do Měsíce filmu na školách, dostane plakátovou výstavu U nás pomáhali taky. Zároveň vám ale k zapůjčení nabízíme hned několik dalších výstav věnujících se moderním československým dějinám:

Sliby versus realita - barevné socialistické plakáty s budovatelskými hesly kontrastují s dobovými černobílými fotografiemi významných českých fotografů (Karla Cudlína, Lubomíra Kotka, Dany Kyndrové, Jana Šibíka, Jindřicha Štreita a dalších).

Z místa, kde žijeme – stylizované fotografie a krátké životopisné medailony představují příběhy pamětníků, které během projektu Z místa, kde žijeme zpracovaly studentské týmy.

Nepřemožená – kreslený příběh, který vznikl v 50. letech v USA, ztvárňuje životní osud Milady Horákové.

Cesta ke svobodě – osudy lidí, kteří našli výjimečnou sílu k odporu proti komunistickému bezpráví. Někteří z nich byli členy ozbrojených protistátních skupin, jiní pracovali pro tajné služby demokratických zemí nebo vyráběli a distribuovali.

Z vězeňských spisů - portréty žen i mužů, lidí ve studentském věku i těch, kteří mohli být jejich prarodiči, lidí prostých i vzdělaných, z velkých měst i malých vesnic pořízené policejními fotografy.

 

Všechny tyto výstavy vám do vaší školy zdarma zapůjčíme. Pokud máte o nějakou zájem, napište na terezie.kolackova@jsns.cz. Podrobný popis jednotlivých výstav a jejich formátu naleznete v článku Výstavy k zapůjčení