Využijte poslední volná místa na projekcích Jeden svět

11.3.2016 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Festival Jeden svět je v Praze plném proudu. Každý den pro vás připravujeme zajímavé projekce s debatami s odborníky na aktuální světová témata. Nestačili jste se přihlásit? Máme pro vás tipy na několik středoškolských projekcí, kde jsou stále volná místa a poslední projekci č. 2 z kategorie Jeden svět dětem.

Pokud učíte na střední škole a chtěli byste vzít svou třídu na nějaký film se zajímavou diskuzí, podívejte se na pár tipů níže:

Co se nenosí

19 volných míst: 14.3. v 09:00 - Atlas (velký sál)

26 volných míst: 16. 3. v 09:00. - Lucerna (velký sál)

Studenti se na projekci dozví, co to je upcyklace a pohovoří s hostem, jak mohou přispět ke snížení masové módní nadprodukce, která vytváří velké množství odpadu a plýtvá s přírodními zdroji.

Blízký daleký východ

59 volných míst: 15. 3. v 11:00 - Atlas (velký sál)

29 volných míst: 17. 3. v 11:00 - Atlas (velký sál)

Jako host na úterní projekci přijde Ivo Dokoupil, cestovatel, fotograf a dlouholetý spolupracovník organizace Člověk v tísni. Se studenty bude debatovat o současné situaci na Ukrajině a o její názorově i politicky rozdělené společnosti.

Na čtvrteční projekci přijjde debatovat ukrajinistka Lenka Víchová.

Amal

66 volných míst: 16.3. v 9:00 - Městká knihovna

Jako host přijde Eva Čech Valentová, právnička ze Sdružení pro integraci a migraci. Studenti se budou moci ptát na současnou situaci ohledně migrační krize a vše kolem integrace cizinců v České republice.

Projekce č. 2

Posledních 40 volných míst je na projekci pro děti 15.3. v 11:00 - Ponrepo

 

Přihlásit se můžete na telefonním čísle: 734 428 308.

Více informací o filmech najdete v sekci Seznam filmů.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.