Nominujte pamětníky na Cenu Příběhů bezpráví

11.5.2016 / Příběhy bezpráví

Josef Odehnal se se svým postojem k režimu nikdy netajil a už v osmnácti letech se dostal před soud pro mladistvé, kde byl žalován za hanobení Sovětského svazu. Později se domluvil se skupinou tzv. budislavských Jánošíků, že střelbou vystraší místopředsedu místní komunistické strany. A ačkoliv se nakonec této akce sám nezúčastnil, byl zatčen, u výslechu nic neprozdrail a byl odsouzen k 15 letům vězení.
 
O 65 let později ho studenti z Litomyšle nominovali na Cenu Příběhů bezpráví a pan Odehnal si na podiu pražského kina Lucerna z rukou ministra kultury Daniela Hermana a studentky svitavského gymnázia převzal za své hrdinské činy ocenění.“
 
Potkali se Vaši studenti s někým podobným? S někým, kdo se nebál aktivně se postavit komunistickému režimu, a zaslouží si za to podle vás uznání dnešní mladé generace?
 
Řekněte studentům o Ceně Příběhů bezpráví - nominace mohou mladí lidé ve věku 13 až 21 let posílat prostřednictvím online formuláře do poloviny června! Zjistěte více našich stránkách.
 
Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.