Nominujte osobnosti na Cenu Příběhů bezpráví 2017

22.11.2016 / Příběhy bezpráví

Otevřeli jsme nominace na příští ročník Ceny Příběhů bezpráví, kterou uděluje Člověk v tísni za statečné postoje a činy osobnostem, které vzdorovaly komunistickému režimu. Zaujal vaše žáky či studenty osud hosta, který s nimi besedoval po projekci v rámci Příběhů bezpráví – Měsíce filmu na školách? Řekněte jim o této ceně, jíž mu mohou projevit své uznání. 

Nominaci mohou poslat skupiny nebo jednotlivec ve věku 13–21 let. Cena Příběhů bezpráví je výjimečná právě tím, že ji udělují mladí lidé. Laureáty pak vybírá studentská porota.

Každý ročník Ceny Příběhů bezpráví je věnován památce významné osobnosti, v minulosti to byli například Josef Toufar, Olga Havlová, Ivan Medek, Pavel Tigrid nebo Bedřich Fučík. Příští ročník je věnován Růženě Vackové.

Laureáti Cen Příběhů bezpráví 2017 budou vyhlášeni na zahájení Měsíce filmu na školách, které se uskuteční v příštím roce na začátku listopadu . 

Všechny informace i nominační formulář najdete na stránkách projektu.  

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.