Příběhy bezpráví – Emigrace a život v exilu

5.12.2016 / Příběhy bezpráví

Pročtěte si publikaci, která přehledně shrnuje československou emigraci a exil od roku 1948 až do sametové revoluce.

Tuto příručku jsme poprvé vydali v roce 2011 a letos jsme se - vzhledem k aktuální situaci – rozhodli ji vydat znovu. Karel Strachota k tomu ve svém úvodu píše: „Uvědomujeme si, že aktuální migrační krize je od československých útěků během dvacátého století v řadě ohledů odlišná a jsou s ní spjatá mnohá rizika. To ovšem neznamená, že neexistují také podobnosti. Rádi bychom tak přispěli k tomu, aby mladí lidé dokázali nad složitou osobní situací uprchlíků přemýšlet, vcítit se do ní, aby si uvědomili, že lidé většinou neopouštějí své domovy bz zásadního důvodu.“


V knížce se dočtete o tom, jaké byly důvody k odchodu československých občanů, jakým způsobem překonávali hranice, jak v cizině začínali nové životy nebo třeba jaký byl později jejich vztah k Československu a zda se vraceli zpět. Každou kapitolu doprovází také řada fotografií a archivních materiálů.

Knihu Příběhy bezpráví - Emigrace a život v exilu ke stažení či objednání ji najdete zde.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.