Studenti na závěrečném setkání poznávali včely a pilovali prezentační dovednosti

13.6.2018 / Kdo jiný?

Environmentální týmy Kdo jiný? navštívily Komunitní zahradu Kuchyňka a zažily talkshow s raketovým inženýrem, prostějovským aktivistou a mladými organizátory vzdělávací konference. 

Celkem 6 škol s projekty, zaměřenými na životní prostředí, se v pondělí 11. a v úterý 12. června setkalo v Praze, aby prezentovali výsledky svých projektů za uplynulý školní rok. Mezi nimi například Gymnázium Jana Palacha na Mělníku, jehož žáci se do projektu přihlásili s nápadem zmapovat památné a zajímavé stromy v jejich městě. Akcí Celebrity mezi stromy přivedly na 4,5 km dlouhou trasu žáky prvního stupně a představili tak svým vrstevníkům městská zákoutí z jiného pohledu.

Během setkání pak s týmy ze ZŠ Zbiroh, ZŠ Štáflova (Havlíčkův Brod), SZeŠ a SOŠ Poděbrady, Hotelovou Školou Poděbrady a OA Hovorčovická (Praha), absolvovali kurz prezentačních dovedností, vedený Alešem Rumpelem. 

Témata jednotlivých projektů najdete v přehledu aktuálního ročníku Kdo jiný?

Komunitní zahrada Kuchyňka

Prostředí setkání bylo zajímavé jak pro pražské, tak pro mimopražské studenty. Na jednom z nejteplejších míst střední  Evropy, v Komunitní zahradě Kuchyňka, pro ně byla k dispozici dvojice lektorů, chovajících včely a udržující místní zahradu. Ti jim osvětlili funkci včel a jejich vztah k životnímu prostředí a nechali je nahlédnout do úlů.

Knihovna Václava Havla

Druhý den čekal studenty program v podobě sledování talkshow v Knihovně Václava Havla. S raketovým inženýrem Janem Lukačevičem, aktivistou Jakubem Čechem a organizátory TedXYouth vedl rozhovor režisér Jan Syrůček. 

Všechny týmy se shodly, že je účast v projektu změnila a rádi by nadále pokračovali v aktivitách spojených s ochranou žřivotního prostředí.

fotografie ze setkání najdete v galerii