Školní projekce se přesouvají z Prahy do regionů

18.3.2019 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Janek Rubeš si po skončení debaty k #FollowMe udělal se studenty selfie. Nestalo se to poprvé. FIlm k tomu tak trochu svádí :)

Celkem jsme v Praze uspořádali 168 projekcí, které navštívilo přes 12 500 žáků a 800 vyučujících. Chcete nasát trochu té festivalové atmosféry? Prohlédněte si fotogalerii.

Studentská porota složená ze tří aktivních středoškoláků z různých měst, vybrala jako vítězný film nizozemský snímek #FollowMe. Zajímá vás proč? Přečtěte si jejich zdůvodnění.

Uspořádali jsme také čtyři projekce pro rodiče s dětmi, po kterých následovaly zajímavé workshopy. Například k filmu Tanečník Skip jsme zorganizovali taneční workshop, k filmu Monzunová show měly děti možnost vyzkoušet si různé pomůcky pro nevidomé.

Konec v Praze ale neznamená konec celého festivalu! Žezlo teď přebírají kolegyně a kolegové v regionech, kde se bude pokračovat až do poloviny dubna. 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.