Představujeme školní filmy festivalu Jeden svět 2020

28.1.2020 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Školní projekce v rámci festivalu Jeden svět 2020 se blíží a my už vám můžeme představit letošní výběr filmů. Jako každý rok nabízíme filmy z široké spektra aktuální lidskoprávní tématiky pro žáky a studenty od 8 do 20 let.  

V sekci Jeden svět dětem, která je určená především pro žáky základních škol, máme letos novinku -  Projekci č. 3, která je určena pro věkovou kategorii 14 – 15 let. Pro mladší děti nabízíme Projekci č. 1 (8 – 11 let) a Projekci č. 2 (12 – 13 let), které jsou opatřeny dabingem. Filmy se soustředí např. na životní prostředí, život s postižením nebo na dětskou práci. Po každé projekci následuje debata s moderátorem.  

Pro studenty starší 14 let je určen Jeden svět pro studentky a studenty. Nabízíme blok dvou filmů s enviromentální tématikou a čtyři celovečerní filmy. Například Mai Khoi and The Dissidents, o zpěvačce, které se přezdívalo vietnamská Lady Gaga. Kvůli svému současnému protirežimnímu postoji je ale donucena svoji rodnou zemi opustit. Nebo snímek Pro Samu, natáčený v době bitvy o syrské Aleppo, který čerstvě obdržel nominaci na cenu Oscara. Více informací o všech filmech najdete na jsns.cz/festival/filmy

Na školní projekce, o které máte se svojí třídou zájem, je potřeba se přihlásit předem a zajistit si tak místo. Na projekce v Praze bude spuštěno 5. února v odpoledních hodinách online přihlašování, proto buďte nachystaní u počítače. Při zájmu o projekce v dalších 35 městech České republiky, kontaktujte svého regionálního koordinátora.  

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.