Připravili jsme pro vás tipy a doporučení k distanční výuce

22.1.2021 / JSNS

Uvědomujeme si, že je tato doba náročná jak pro žáky a studenty, tak i pro vyučující. Kromě klasické přípravy do výuky se učitelé musí správně připravovat i na všechna technická a online zákoutí, která nás občas zlobí, i když děláme vše správně. Po přechodu na distanční výuku jakoby se roztrhnul pytel s komunikačními platformami - Microsoft Teams, Google Classroom a jiné. Jak si ale vybrat a nastavit komunikační platformu správně? Jak zabezpečit videokonferenci? A jak na komunikaci online, tak aby se všichni zúčastnění navzájem pochopili?

Stává se Vám, že uprostřed hodiny vyvoláte žáka, a ve chvíli jeho odpovědi přestane fungovat mikrofon? Nebo se naopak stává, že žáka přijdou zkontrolovat rodiče a vy slyšíte jejich konverzaci, i když se to zrovna nehodí? Věděli jste například, že v takové situaci je u některých platforem možné využít funkce ztlumit ostatní/mute? Věděli jste, že i v online prostředí je možné, aby žáci pracovali v menších či větších skupinách a navzájem se v práci nerušili?

V návaznosti na zkušenosti ze dvou koronavirových vln a dlouhodobě zavřených škol jsme připravili komplexní souhrn tipů, návodů a rad, jak na distanční výuku.

A co všechno v souhrnném materiálu naleznete? 

  • technické zabezpečení online výuky 
  • obecná pedagogická doporučení pro distanční výuku 
  • speciální check-list k videokonferenci 
  • tipy, jak učit na dálku s JSNS

 

 

Prohlédněte si Doporučení pro vyučující k distanční výuce.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.