inspiRACE: Inspirační večer v Prostoru39

25.10.2021 / Kdo jiný?

V rámci projektu Kdo jiný? jsme v pátek 15. října 2021 uspořádali inspirační večer (nejen) pro mladé v netradičním Prostoru39 pod názvem inspiRACE. 

Během večera 13 mladých lidí představilo své unikátní příběhy a projekty. Na inspirativní prezentace navázal workshop "Zaostřeno na podcasty" s tvůrci českých environmentálních podcastů Podhoubí, Karbon a 2050, kde se studenti a studentky zapojené do programu Kdo jiný? dozvěděli, jak jednotlivé podcasty vznikají.

Díky prezentacím jsme měli příležitost zamyslet se nad důležitostí komunitních projektů, využívání odpadů pro vznik nových výrobků nebo klimatickém vzdělávání a udržitelností na školách. Dozvěděli jsme se, jak vybudovat mokřad, propojit zemědělce a potravinové banky, vypěstovat salát na střeše nákupního centra, nebo jak kamerou a foťákem podpořit občanskou společnost.

Cílem celé akce bylo představit zajímavé aktivity, které iniciovali mladí lidé, a zároveň touto cestou ukázat, že rozjet vlastní dobrý projekt v oblasti ochrany klimatu a životního prostředí je možné. Večer byl plný motivace, inspirace, uvědomělého přístupu a příjemných seznámení.

Podívejte se, jaké inspirační projekty byly představeny, a na fotografie v naší fotogalerii

Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, za krásný večer!

Akce se konala v rámci projektu "1Planet4All – Empowering youth, living EU values, tackling climate change" podpořeného z fondů Evropské unie. 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.