Potěšte o Vánocích své kolegy nebo sami sebe dárkem od JSNS

24.11.2021 / JSNS

Chtěli byste o Vánocích potěšit nejen sebe, ale hlavně některého ze svých kolegů? Tak si nezapomeňte do 10. prosince na našich stránkách objednat zdarma některý z našich materiálů a příruček. 

Pozn.: Objednávání balíčků již bylo uzavřeno. Děkujeme za váš zájem a přejeme veselé Vánoce!

Vánoční svátky se postupně blíží a my bychom vás za celý tým JSNS rádi obdarovali. Hledáte praktický dárek, kterým byste chtěli potěšit sebe nebo některého ze svých kolegů a kolegyň? Nyní máte možnost si u nás objednat zdarma z nabídky našich příruček a publikací. Ale pozor, objednávku zadejte do 10. prosince, abychom Vám ji mohli včas doručit. 

Vybrat si můžete ze čtyř titulů, které jsou určeny pro vyučující na 1. i 2. stupni, ale i na středních školách. Nabídka materiálů zahrnuje různé tematické vzdělávací okruhy.

Příručka V digitálním světě - mediální vzdělávání s využitím audiovizuálních prostředků pro I. stupeň ZŠ

Příručka navazuje na stejnojmenný seriál V digitálním světě, který seznamuje děti s fungováním digitálního (online) světa a pravidly bezpečného chování v něm. Nabízí praktický návod, jak začít s mediálním vzděláváním ve výuce s využitím audiovizuálních materiálů. Určena je všem, kdo chtějí přispět k posilování mediální a digitální gramotnosti mladších žáků. Zejména pak vyučujícím na 1. a 2. stupni základních škol.

 

Publikace Mediální vzdělávání na středních odborných školách a učilištích: Výukový plán a příklady dobré praxe

Publikace je určena především vyučujícím na středních odborných školách a učilištích, kteří chtějí rozvíjet mediální gramotnost svých žáků a přemýšlejí, jak celé téma uchopit. Inspiraci a prakticky využitelné materiály v ní najdou ale i ti z vás, kdo vyučují na gymnáziích nebo v nejvyšších ročnících základní školy. V publikaci najdete nejen úvod do práce s audiovizuálními lekcemi, ale také tipy, jak překonat překážky, s nimiž se vyučující při mediálním vzděláváním nejčastěji potýkají.

 

Kniha Skautská pátrání po tom, jak u nás vládli komunisté

Kniha Michala Klímy je souborem čtrnácti vyprávění o různých aspektech života v komunistické zemi. Holky a kluci ze skautského oddílu si s jejich starším vedoucím povídají o tom, jak fungovaly školy, obchody, policie, armáda, jak obtížně se dalo cestovat, jak vypadaly noviny a jak lidé poslouchali zahraniční rozhlas, co to bylo Pražské jaro atp. Holky a kluci se na svá vyprávění připravují rozhovory s rodiči a prarodiči. Kniha je určena žákům 5. – 9. třídy a na webu JSNS.cz jsme ke knize připravili vzdělávací aktivity a doprovodné materiály

 

Publikace Klima se mění – a co my?

Publikace Klima se mění – a co my? je první česká publikace shrnující doporučení, jak vzdělávat o změně klimatu. Představuje důležitost klimatického vzdělávání ve společnosti a přináší tipy pro ty z vás, kteří chtějí o klimatické změně se svými žáky mluvit ve svých hodinách. Nabízí inspiraci k tomu, co vše zahrnout do klimatického vzdělávání. Publikaci vydalo Ministerstvo životního prostředí. 

 

Pozn.: Objednávání balíčků již bylo uzavřeno. Děkujeme za váš zájem a přejeme veselé Vánoce!

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.