Podívejte se na novou audiovizuální lekci vhodnou do třídnických hodin

13.1.2022 / JSNS

Na začátek roku jsme pro vás připravili novou AV lekci vhodnou do třídnických hodin. Krátký dánský film Ptačí kluk vypráví o ázerbájdžánském chlapci Reshatovi, který se vyrovnává se ztrátou otce. Chov holubů má v Ázerbájdžánu dlouhou tradici, která se předává z generace na generaci a Reshat je přesvědčený, že otec by byl na jeho zálibu v chovu ptáků pyšný. Brzy však zjistí, že ochočování může zvířatům přinášet i bolest.

Díky třem doprovodným aktivitám můžete ve třídě jemně otevřít téma rodinných vazeb, tradic nebo vztahu ke zvířatům.

Ptačí kluk
Lekce je určena pro žáky ve věku 8 – 14 let.

„…I když mám ve třídě 29 žáků, pracovalo se nám všem velmi dobře, film všechny zaujal a měli k tématu spoustu dotazů, připomínek a komentářů, což vnímám velmi pozitivně, jelikož o něm přemýšleli. S žáky jsme se také nenásilně dostali k tématu kulturních hodnot a rozdílů, a bylo velmi osvěžující vidět, že i oni si uvědomují, že to, jak my žijeme, není všude standardem, a že někteří lidé se umějí radovat i z maličkostí, a že důležité jsou pro ně jiné hodnoty jako rodina a svoboda.“

Simona Sárköziová, ZŠ Praha 8

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.