Online debata Týden války na Ukrajině: Co se děje a proč?

3.3.2022

Aktuální dění na Ukrajině vnímají i žáci a studenti, je dobré s nimi o celé situaci mluvit. Připravili jsme (nejen) pro školy online debatu, která proběhne v pátek 4. března od 10 hodin a poskytne základní vzhled do situace. Záznam z debaty bude dostupný na stránkách JSNS.CZ. 

Týden po vypuknutí válečného konfliktu na Ukrajině pořádáme online debatu s odborníky, kteří se Rusku a Ukrajině dlouhodobě věnují: 

  • Šimon Pánek, ředitel neziskové organizace Člověk v tísni, která na místě zajišťuje humanitární pomoc
  • Ondřej Kundra, zástupce šéfredaktora týdeníku Respekt. Dlouhodobě se věnuje tématům Putinova Ruska, během prvních dnů ruské invaze byl na Ukrajině. 
  • David Stulík, seniorní analytik Bezpečnostního centra Evropské hodnoty. Na Ukrajině řadu let žil a pracoval, během prvních dnů ruské invaze byl přímo v Kyjevě. 

Moderuje Jana Peroutková z České televize. 

Hodinová debata poskytne základní vhled do aktuální situace (důvody vzniku a dosavadní průběh konfliktu), nabídne svědectví z terénu (jak vypadaly první dny války), přiblíží rozjezd humanitární pomoci a nastíní možné scénáře dalšího vývoje situace. Pozornost bude věnována i mediálním manipulacím a dezinformacím, které konflikt provázejí a také mu předcházely. 

Debatu můžete sledovat na stránkách JSNS.CZ nebo na Facebooku JSNS. Své dotazy mohou klást studenti do komentářů i na stránkách pod živým streamem. Posílat své dotazy můžete také předem na to na e-mail mv@jsns.cz. 

SLEDOVAT DEBATU

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.