Připomeňte si Den památky obětí komunistického režimu

15.6.2017 / Příběhy bezpráví

Na výročí popravy Milady Horákové, 27. června, si každoročně připomínáme Den památky obětí komunistického režimu. Připojte se k nám a vzpomeňte si na ty, kteří minulému režimu aktivně vzdorovali.

První možností, kterou můžete využít, je předání pamětní medaile Příběhů bezpráví s mottem „I díky Vám jsme svobodní“. Jestli znáte někoho, kdo se statečně postavil komunistickému režimu, například pamětníka, který chodí do vaší školy předávat svůj příběh mladším generacím, určitě mu tímto symbolickým poděkováním uděláte radost. Můžete ho s medailí navštívit doma nebo například uspořádat setkání ve škole, je to jen na vás. Medaili vám zdarma zašleme po vyplnění online formuláře.  

Už jen do 30. června mohou také vaši žáci nominovat na Cenu Příběhů bezpráví osobnost, které chtějí vyjádřit své uznání za odvážné postoje a činy v období komunismu. Nominovat může kdokoliv od 13ti do 30ti let skrze nominační formulář, stačí k tomu jen pár základních informací.

I v závěru školního roku také můžete svým žákům promítnout některý z desítek našich dokumentárních i hraných filmů k tématu moderních československých dějin. Filmy pokrývají období od první republiky až k sametové revoluci, a jejich využití ve výuce vám usnadní doplňující informační a metodické materiály.