Klubáci opět v akci

16.10.2013 / Filmové kluby

Máme pomáhat rozvojovým zemím? Je důležité, aby byl člověk občansky zodpovědný? Jaká média jsou nejefektivnější pro oslovení určité skupiny čtenářů? Jak se žije mentálně postiženým lidem v ČR? Nejen na takovéto otázky se klubáci snažili nacházet odpovědi společně s pozvanými hosty na říjnovém setkání klubáků.

O víkendu se v pražské galerii Langhans sešlo přes třicet organizátorů filmových klubů z celé České republiky. Za pomoci koordinátorů JSNŠ řešili mimo jiné překážky v organizaci klubů na jednotlivých školách. Na setkání nechyběla ani projekce filmů a následná diskuze s odborníky. Dokument Na sever od slunce vyvolal debatu týkající se problematiky světového hladu, kterou řídila Hana Krejsová z Rozvojovky a po snímku Punkový syndrom přišel debatovat Otto Kouwen, člen občanského sdružení Inventura, které podporuje uměleckou tvorbu lidí s mentálním postižním. Klubáci také absolvovali žurnalistický workshop Jak oslovovat média a velmi interaktivní přednášku o občanské zodpovědnosti a programu Kdo jiný?, kterou lektorovali bývalí klubáci Jakub Liška a Sára Růžičková. I přes náročnost setkání všichni účastníci zůstávali v dobré náladě a zapáleně participovali, za což velmi tleskáááme a těšíme se na další setkání v březnu!

Prohlédněte si fotky ze setkání.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.