Česko je plné mladých občansky aktivních lidí

10.6.2014 / Kdo jiný?

Minulý týden se do Prahy sjeli mladí a aktivní lidé z celé České republiky na vyhlášení ceny Gratias Tibi, které se uskutečnilo 2. června v kině Lucerna. V tento den se zároveň sešli studenti z šesti škol ze Středočeského kraje na závěrečném setkání projektu Kdo jiný?

Stejně jako nominovaní na ocenění Gratias Tibi za občanskou aktivitu, postoj nebo počin mladých lidí pozitivně ovlivňující život ve společnosti se i skupinky studentů během školního roku aktivně zapojovali do dění ve svém okolí. Snažili se pomáhat např. znevýhodněným skupinám obyvatel, anebo řešili problémy, které je trápí ve městě, kde žijí. Na závěrečném dvoudenním setkání jsme uspořádali mj. veletrh projektů, kde měl každý z 12 týmů svůj stánek s roll-upem. Studenti prezentovali výsledky své práce ostatním kolegům a dalším návštěvníkům. Prohlédněte si fotogalerii.

Dva z realizovaných projektů byly nominovány a vybrány do užšího vyhlášení ceny Gratias Tibi. Jaký z nominovaných projektů nakonec získal ocenění? Podívejte se na sestřih ze slavnostního večera.

Více informací o ceně Gratias Tibi a oceněných laureátech naleznete na www.gratiastibi.cz.  K projektu Kdo jiný? ve Středočeském kraji více na www.jsns.cz/kdojiny.

Závěrečný vzdělávací seminář je součástí projektu Kdo jiný? ve Středočeském kraji, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.