Jaké je tvoje největší přání?

29.1.2015 / Příběhy bezpráví

Takovou otázku pokládá dokumentaristka Olga Špátová ve věznicích, školách, na demonstracích, ve městě i na venkově po celé České republice. Diskutujte i vy se svými žáky o jejich životních hodnotách. Máme pro vás novou AV lekci Největší přání.

Životní hodnoty současníků jsou ve filmu Největší přání porovnávány s hodnotami předlistopadových generací, které jsou tu přítomny v záběrech ze stejnojmenných dokumentů režisérčina otce, klasika českého dokumentu Jana Špáty z let 1964 a 1989.

Po zdraví, štěstí, přátelství nebo lásce touží všichni lidé stejně, jenže každý si je představuje trochu jinak,“ říká Jan Sokol, filozof, překladatel filozofických textů a vysokoškolský pedagog, který vypracovával odpovědi na nejčastější otázky, které film vyvolává.

AV lekci Největší přání můžete zařadit do výuky základů společenských věd nebo dějepisu. Film i zpracované aktivity do výuky jsou určeny pro žáky starší 15 let.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.