Připravili jsme pro vás skvělé nové filmy!

23.6.2015 / Filmové kluby / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Pro příští školní rok jsme pro vás připravili sedm nových filmů, které se promítaly na festivalu Jeden svět 2015. Neváhejte a nakoukejte je již teď, ať se parádně připravíte!

Můžete shlédnout film Hlas za kozu o keňských přípravách a intrikách studentů, kteří hodlají kandidovat ve školních volbách nebo drsný snímek Putinovy „Děti 404" o nelehké situaci LGBT komunity mladých lidí v Rusku nebo Made in BY o životě běloruských umělců v  totalitním režimu. Dále pro vás připravujeme snímky Jenica a Perla o romských kamarádkách se zálibou v tanci, film Bojovníci ze severu o mladých lidech z Evropy, kteří se v posledních letech přidávají k radikálním islamistickým skupinám,  vizuálně působivý ekologický film Thule Tuvalu o tom, jaké má tání ledovců dopad na každodenní život lidí a snímek Hiphop-erace o tom, jak se novozélandští senioři, jejichž věkový průměr se blíží devadesátce, zúčastní hiphopové soutěže.

ehož věkový průměr se blíží devadesátcezúčastní hiphopové soutěže.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.