Oslavte s námi Evropský den bez aut

21.9.2015 / JSNS

Na úterý 22. září připadá Evropský den bez aut. Upozorněte na něj své žáky a promítněte jim některý z našich filmů o životním prostředí.

Celý týden probíhá kampaň Evropský týden mobility, která má upozornit na to, že lze cestovat i jinými dopravními prostředky, šetrnějšími k životnímu prostředí.

Na našem webu najdete v okruhu Životní prostředí řadu audiovizuálních lekcí, které vám pomohu toto téma ve výuce otevřít. Vyzkoušejte například se žáky základních škol jednoduchou aktivitu o výhodách a nevýhodách automobilové dopravy - najdete ji u krátkého spotu Zvířata zachraňují svět: Cyklista na poušti.

Pro středoškoláky doporučujeme velmi oblíbený film Na sever od slunce. Aktivity k filmu se snaží dovést studenty k tomu, aby si uvědomili zodpovědnost za své chování a jeho vliv na životní prostředí.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.