Využijte naši AV lekci „Jak se dělá projekce s debatou.“

23.10.2015 / Příběhy bezpráví

Zapojili jste se do Měsíce filmu na školách a připravujete projekci dokumentu a debatu s hostem? Podívejte se do lekce Jak se dělá projekce s debatou.

Jak správně pracovat s projekcí, jak vést debatu s hostem a proč je vůbec vhodné zvát mezi studenty pamětníky? Lekce vám přinese užitečné rady a doporučení vycházející z našich zkušeností a praxe pedagogů, kteří projekce a besedy pravidelně organizují. Materiály vám objasní, jak se na besedu připravit, jak zvládnout její průběh a vzbudit zájem o dané téma.

„Já můžu o sobě říct, že jsem profesionální vypravěč, protože jsem spisovatel. Ti ostatní nejsou a mluví, jak jim zobák narostl, jak jim srdce a duše narostly…  Říkají to, co si pamatují, a to co v nich je zasuto, a ty jizvy, které je bolí… Já si myslím, že toto zachytit, to je jedinečné a už se to nikdy nebude opakovat a všechny prosím o to, aby to dělali.“ říká Jiří Stránský - spisovatel, režisér a dramatik, který v komunistických lágrech strávil deset let. 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.