Přihlaste se na poslední místa na semináři pro učitele

1.10.2015 / Vzdělávání vyučujících

Učíte na prvním stupni základní školy a nevíte, jak uchopit téma lidských práv ve vaší výuce? Potom se podívejte na náš seminář, určený právě vám, pedagogům dětí od 8 do 12ti let. Debatovat budeme i o aktuálním tématu migrace a uprchlictví. Využijte poslední volná místa a přihlaste se hned.

Na semináři, který povede naše zkušená lektorka Vlasta Vyčichlová, si osvojíte konkrétní postupy, jak nakládat s tématy souvisejícími s lidskými právy. Mluvit budeme především o lidskoprávních tématech, která se týkají přímo dětí. V praxi si vyzkoušíte některé aktivity do hodin a naučíte se snadno orientovat na našem audiovizuálním portálu. Příklady aktivit si budeme ukazovat na právě chystaných AV lekcích:
Merlijn už se školy nebojí  (Susan Koenen/2013/15 min.)
Giovanni – první klučičí akvabela (Astrid Bussink/2014/ 17 min.)
Jsem tu nový (Eefje Blankevoort/2014/20 min.)

Součástí projekce posledního filmu bude také debata s hostem na aktuální téma migrace a uprchlictví, panem Martinem Rozumkem (ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům).

Seminář se bude konat 20.10. v prostoru Langhans – Centrum Člověka v tísni (Vodičkova 37, Praha 1). Je akreditován MŠMT a je určen výhradně pro pedagogy prvního stupně ZŠ (popřípadě pedagogy 6. ročníků). Účast na semináři je ZDARMA. Účastníkům bude uhrazeno jízdné a občerstvení.

Pokud jste již registrovaní na našem webu, přihlaste se na stránce semináře. Pokud ještě registraci nemáte, nejprve se registrujte.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.